02.12.2012 na Dizajn svaki dan

Tea time

Katharina Sertić / 02.12.2012 / Ambalaža, Grafički dizajn, Inspiracija, Produkt dizajn, Umjetnost
Tea time

Čaj kakav danas poznajemo ostao je gotovo nepromijenjen od trenutka kada ga je prema legendi otkrio kineski car Shen-Nung 2737. godine prije Krista. Shen Nung bio je vješt vladar, kreativan znanstvenik i pokrovitelj umjetnosti. Oprezan i dalekovidan, radi zdravstvene preventive zahtijevao je da sva voda prije pića bude prokuhana. Jednog ljetnog dana krenuo je u posjetu jednoj od svojih pokrajina. Na pola puta zaustavio je poslugu i naredio joj da mu prokuhaju vodu za piće. U tom trenutku je vjetrom nošeno osušeno lišće iz obližnjeg grma palo u kipuću vodu i zamutilo ju smeđom bojom. Kao znanstvenik, Shen Nung nije mogao odoljeti, a da ne proba novonastalu tekućinu čarobna mirisa. Znatiželjni je car bio oduševljen čajem, a novi je napitak odmah krenuo u osvajanje svijeta.

Kuća zelenog čaja

Kažu da je čaj tekuća mudrost, a isto tako i izvor inspiracije. On ne može zamijeniti okus kave, ali zato pakiranje dizajna možemo ocijeniti. Young Package 2012 je ove godine imao natječaj baš na temu čaja i njegovog pakiranja. Prvo mjesto su sa svojim projektom ˝Just my cup of tea˝ osvojile hrvatske dizajnerice Katarina Matković i Tihana Pećirko, uz suradnički angažman Keti Mastrović.

Ovo je jedno od simpatičnijih rješenja, ali pronašli smo za vas i neke koji nisu završili na natječaju ali su isto toliko interesatni. Uživajte, naravno, uz šalicu čaja. :)

Amulet Tea

BigHorrorAthens

Cedrik Ferrer

Jake Roycroft

Dawson Beggs

Jee Sook Kim

Kresimir Miloloza

Lun Yau

Shou-Wei TsaiPodijelite na društvenim mrežamaVRATI ME NA KLASIČAN DSD
Povratak na vrh stranicePovratak na vrh stranice